skip to Main Content
Installatie Van Spouwmuurisolatie

Installatie van spouwmuurisolatie

De holte is er om te voorkomen dat regenwater door de buitenmuur binnendringt naar de binnenkant van het pand. Ongevulde holtes laten echter warmte ontsnappen en kunnen verantwoordelijk zijn voor een derde van alle warmte die uit uw huis verloren gaat. Dat betekent niet alleen dat je huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat je waarschijnlijk veel zult uitgeven aan centrale verwarming. Het is een goed idee om spouwmuurisolatie te installeren. Blijf lezen om erachter te komen wat u moet weten. Wilt u uw energierekeningen verlagen? Gebruik onze onafhankelijke schakelsite Welke? Schakelaar om gas- en elektriciteitsprijzen te vergelijken. Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie? Als uw huis vanaf 1920 is gebouwd, heeft het waarschijnlijk spouwmuren. Volgens de Energy Saving Trust moet de spouw minimaal 50 mm breed zijn en moeten de muren in goede staat en vrij van puin zijn om geschikt te zijn voor spouwmuurisolatie. Als uw huis in de afgelopen 20 jaar is gebouwd, is het waarschijnlijk dat de spouwmuren al zijn geïsoleerd. Is spouwmuurisolatie geschikt voor mijn huis?

Overweeg spouwmuurisolatie alleen als:

 
Uw huis heeft ongevulde spouwmuren van baksteen. De holtes zijn minstens 2 centimeter breed. Het metselwerk of metselwerk is in goede staat. Je buitenmuren zijn toegankelijk. Als sommige zijn verbonden met een naburig huis, moet de installateur een spouwbarrière aanbrengen, wat de kosten zou kunnen verhogen. Installateurs kunnen ook terughoudend zijn in het werken rond garages, serres of uitbreidingen.

Uw huis is minder dan 12 meter (ongeveer 4 verdiepingen) hoog. Je binnenmuren zijn droog. Natte muurisolatie is slechter dan geen muurisolatie, dus als u vochtige plekken heeft, moet u de oorzaak oplossen voordat u isolatie installeert. Om dezelfde reden is spouwisolatie niet geschikt als de muren regelmatig worden blootgesteld aan regen.
Er zijn geen delen van staal- of houtskeletbouw.

Wat houdt het werk in?

houdt het werk

Uw installateur moet beginnen met te controleren of de muren geschikt, in goede staat en vrij van vocht zijn. Ze boren dan een aantal kleine gaten, blazen de isolatie in de holte met speciale apparatuur en vullen de gaten daarna met mortel.

Een professionele installateur moet het werk in ongeveer 2 uur kunnen voltooien voor een huis van gemiddelde grootte met gemakkelijk toegankelijke muren. Ze moeten ‘goedmaken’ als ze klaar zijn en zorgen dat je geen rommel achterlaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *