skip to Main Content
Hoe Een Bestaande Muur Te Isoleren?

Hoe een bestaande muur te isoleren?

Om een ​​bestaande muur te isoleren, bekijkt u 3 belangrijke opties:

  • Buitenmuurisolatie
  • Binnenmuurisolatie
  • Spouwmuur isolatie

Welke methode u ook kiest, de isolatie moet met de grootste zorg worden aangebracht. Slecht aangebrachte isolatie kan schimmelproblemen of ‘koude bruggen’ veroorzaken, dwz punten waar de isolatiebarrière wordt onderbroken.

Voordat u isolatie toepast, moet u de beste oplossing vinden

In de stad, vooral als je in een appartement woont, is het gemakkelijker om een ​​bestaande muur van binnenuit te isoleren dan van buitenaf. Blijf echter op je hoede, want isolatie van binnenuit kan onaangename gevolgen hebben als je de verkeerde kant op gaat.

Vermijd vochtinfiltratie

De verbinding tussen de muur en het isolatiemateriaal moet perfect zijn en de muur moet volledig afgedicht en waterdicht zijn. Het moet ook bestand zijn tegen optrekkend vocht en zware regen. Vraag een professional om ervoor te zorgen dat uw huis voldoet aan de toepasselijke vereisten voordat u aan het werk gaat.

Hoeveel moet u verwachten te betalen?

Meer dan iets anders hangt de prijs om een ​​bestaande muur te isoleren af ​​van de gekozen technologie en materialen. Gemiddeld kost buitenmuurisolatie twee keer zoveel als isolatie van binnenmuren.

verwachten te betalen

Verschillende isolatietechnieken
Isolatie van buitenaf:

Bakstenen gevelbekleding
een houtvezelpaneel is aangebracht op de buitenmuur, waardoor een holte, ook een luchtruimte genoemd, overblijft voordat een met baksteen beklede muur wordt opgehangen. Laat geen luchtruimte achter tenzij u een waterafstotend materiaal, zoals kurk, gebruikt in plaats van houtvezels.

Roughcast-Afwerking

een paneel met isolerende houtvezels wordt direct over de gevelmuur geplaatst. Een trellis en een renderlaag worden op het paneel geplaatst. De roughcast wordt vervolgens toegepast

Houten lambrisering

isolatiemateriaal (hennep, glaswol, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt aangebracht op de muur, die is afgewerkt met een houtvezelplaat. De laatste houten lambrisering is bevestigd om een ​​luchtruimte achter te laten.

Isolatie van binnenuit
Gepleisterde houtvezelplaten

Houten lambrisering

houtvezelplaten worden aangebracht op de binnenwand, die vervolgens worden gepleisterd. Er zijn panelen met het NaturePlus-label als garantie voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

houten afwerking

een isolerende laag (hennep, vlas, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt op de binnenwand aangebracht en verder bedekt met een houten paneel. De gebruiker kan vervolgens een natuurlijke of versterkte gipsplaat toevoegen als afwerking naar keuze.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuren lenen zich ook voor isolatie. Om dit te doen, wordt de muurholte gevuld met polystyreenparels, minerale wol of polyutheranschuim door kleine gaten in de voegen van uw muur.

Dit type isolatie kan alleen worden aangebracht als de holte volledig helder en leeg is. Vraag een professional om een ​​kijkje te nemen om zeker te zijn dat dit het geval is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *