skip to Main Content
Hoogwaardig Gelamineerd Houtpaneel Voor Gevelbekleding

Hoogwaardig gelamineerd houtpaneel voor gevelbekleding

Crepi is een soort gevelbepleistering die wordt gebruikt voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Dit decoratieve gips is verkrijgbaar in een enorm aantal versies, waardoor het geschikt is voor elke bouwstijl. Ontdek hier de prijs van crepi per type en ontdek hoe u deze kunt onderhouden en welke voordelen crepi biedt.

Wat is Crepi?

Crepi is een soort gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crépi wordt ook decoratief gips genoemd en kan als afwerkingsmateriaal dienen voor zowel binnen als buiten. Hoewel het misschien minder bekend is, is crepi een volwaardig alternatief voor baksteen of andere bekleding.

Het grote voordeel van crepi is dat u het gemakkelijk kunt gebruiken als afwerkingslaag voor buitenisolatie.
De prijs van crepi is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs hangt in de eerste plaats af van het type crepi. Of u de crepi met isolatie wel of niet installeert, zal de grootste bepalende factor zijn. Ontdek hieronder alle verschillende prijzen.

1) Minerale gevelpleister

Minerale gevelpleister

Het minerale gevelpleister is een ruwe versie van crepi. Het wordt aangebracht in een dikke laag zodat onregelmatigheden goed kunnen worden verborgen. Daarom is dit type crepi ideaal voor het renoveren van oudere huizen. Met mineraal gips is het mogelijk om structuur toe te voegen aan uw gevel. Na plaatsing wordt een patroon in de pleister gekrast.

Mineraalpleister is zeer dampopen. Dit is uitstekend om optrekkend vocht te voorkomen. Zoals eerder vermeld, is mineraal gips ideaal voor het renoveren van oudere huizen, en omdat deze huizen meer kans hebben op opstijgend vocht, bieden minerale gips een dubbele oplossing.

2) Synthetisch decoratief gips

decoratief gips

Synthetisch sierpleister, siliconenpleister of kunstharspleister heeft een gladder uiterlijk dan mineraalpleister. Deze crepi dient als afwerkingslaag in plaats van als bekleding op zichzelf. Dit komt omdat kunstharspleister voornamelijk wordt gebruikt als afwerking voor buitenisolatie. Het is elastischer dan mineraal gips en heeft daarom minder kans op barsten.

Synthetisch decoratief gips stoot vuil gemakkelijker af dan mineraal gips maar is minder kleurecht. Het wordt aangebracht in twee of drie lagen, waarvan alleen de bovenste laag wordt gemengd met kleurstof.

3) Crepi met isolatie

Buiten isoleren is de meest effectieve isolatiemethode. Isolatie aan de buitenkant moet nog worden voltooid. Dit is mogelijk met verschillende materialen, zoals steenstrips, hout, PVC, maar ook met crepi. Door uw buitengevel te isoleren met crepi, kiest u voor onderhoudsvriendelijke gevelbekleding en een uiterst effectieve isolatiemethode.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *